Vedtægter

Vedtægt for As Vig Nord Digelag                                                        Revideret Juni 2019

Lagets oprettelse

§ 1                      Lagets navn er As Vig Nord Digelag.

Stk. 2                 Laget er oprettet i henhold til bek. nr.267 af 11. marts 2009 af lov om kystbeskyttelse og Hedensted Kommunes beslutning af 16/12 2009.

                           Laget er stiftet ved generalforsamling i september 2011.

Stk.3                  Lagets hjemsted er Hedensted Kommune.

Lagets anlæg

§2                       Laget har til formål  at vedligeholde et digeanlæg til beskyttelse  af bagvedliggende arealer og bebyggelser mod højvande fra As Vig (Kattegat) samt i fornødent omfang udbygge og forstærke anlægget.

                           Diget beskytter et område, der mod øst mod stranden afgrænses af As Vig, mod syd af Skjold Å, mod vest af Gludvej og Hedehusvej og mod nord følger konturen af terrænlinien i kote 2,0.

                           Anlægget tilhører de i bilag 2 nævnte bidragydende ejendomme.

Bilag 1:  interesseområdet - lig det beskyttede område. Alle ejendomme i det viste område er medlemmer af laget.

Bilag 2: liste med matrikelnumre og adresser på lagets bidragydende ejendomme.

Bilag 3:  situationsplan visende anlæggets placering

Stk. 2                 Digets kronekote er overalt 1,90 (DVR 90). Kronebredden er  1,0 meter.  Skråningernes anlæg er på kystsiden 1: 3, på landsiden og langs åen 1: 2. Digets samlede længde er ca. 1000 meter.

                           Digets forløb (stationering i meter):

Fra st. 0 til st. ca.250 fungerer vejen (Åvænget - Borgkolonien) som dige. Fra st. ca. 250 til st. ca. 380 forløber diget langs Skjold Å. Fra st. ca. 380 til st. ca. 940 forløber diget langs kysten med placering ved bestående brugergrænse og hybenhække.

                           Diget er anlagt på følgende matrikler 67d, 67c, 68f, 16o, 16h, 16q, 16r, 16s, 15m, 8h, 8ac, 8as, 8ab samt vejareal på 15f og 15p, Kirkholm, As.

Der er anlagt overkørselsramper på  matr.nr. 15m, 68f, 67d og 8h.

Stk. 3                 Laget skal ændre eller fjerne anlægget, hvis der viser sig uforudsete skadelige virkninger som følge af dets tilstedeværelse, eller hvis det forfalder og ikke straks genetableres.

Stk. 4                 Udvidelse, ændring eller fjernelse af lagets anlæg kan kun ske efter kommunens bestemmelse, jf. lovens § 11 og med tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. lovens § 16.

Lagets medlemmer

§3                       Lagets medlemmer er de til enhver tid værende ejere af de ejendomme, der er anført i den som bilag 2 til denne vedtægt optagne fortegnelse.

Stk. 2                 Alle ejendomme bidrager med samme andel til dækning af lagets udgifter, såvel til anlæg som til drift og vedligeholdelse. Hver ejendom har én stemme, uanset ejendommen ejes af flere i fællesskab.

§ 4                      Digelagets interne anliggender styres af generalforsamlingen og en af forsamlingen valgt bestyrelse, som varetager de daglige forretninger ved driften og vedligeholdelsen af digeanlægget. Bestyrelsen repræsenterer laget udadtil.             

Lagets opgaver

Stk. 2                 Bestyrelsen skal sikre, at lagets anlæg vedligeholdes i god og forsvarlig stand, og at de fastlagte dimensioner  så vidt muligt konstant er tilstede. Laget skal med tiden søge at forny og styrke anlæggene.

Stk. 3                 Sker der skade på diget, skal skaden snarest muligt udbedres ved bestyrelsens foranstaltning,

Stk. 4                 På digekroner og digeskråninger skal det sikres, at græsset er intakt. Slåning af græs foretages ved bestyrelsens foranstaltning, når denne finder det nødvendigt, dog mindst en gang om året. Eventuel nødvendig bekæmpelse af ukrudt, muldvarpe, mosegrise o.l. foretages ligeledes ved bestyrelsens foranstaltning.

Stk. 5                 Med henblik på at sikre, at der foretages fornøden retablering af digehøjden efter eventuelle sætninger, skal der med mellemrum foretages kontrolopmålinger af digets dimensioner.

Anlæggets brug

§ 5                      Diget og overkørselsramperne  må ikke beplantes. Materialer, både eller   ophalerspil må ikke placeres på diget, på ramperne eller på stranden foran diget i en afstand af 5 meter fra digefoden.

Stk. 3                 Gående færdsel på langs af diget er ikke tilladt. Gående færdsel på tværs af diget bør i videst muligt omfang ske via overkørselsramperne. For grundejere, der bor umiddelbart bag diget kan færdsel ske på tværs af diget, under hensyntagen til bevaring af digets vegetation og højde.

Stk. 2                 Kørende færdsel over diget må kun ske på de særskilt anlagte overkørselsramper. Kørslen skal begrænses til at omfatte redningskørsel, kørsel i forbindelse med evt. etablering af badebro og transport af både. Anden form for kørsel og parkering foran diget er ikke tilladt

Stk. 4                 Skader på diget som følge af tilsidesættelse af ovennævnte bestemmelser, udbedres ved bestyrelsens foranstaltning på skadevolders regning.

Stk. 5                 Bestyrelsen kan på lagets regning lade bygge specielle overgange, såfremt det lokalt på grund af særlig stor færdsel og deraf følgende slitage viser sig nødvendigt.

Stk. 6                 Ejerne af digeanlæggets omkringliggende arealer skal tåle, at arealerne benyttes i nødvendigt omfang i forbindelse med  tilsyn og vedligeholdelsesarbejder. Beplantning skal holdes min. 0,5 meter fra digefoden mod landsiden.

Stk. 7                 Såfremt laget finder det nødvendigt, kan der opsættes trådhegn langs med digefod for at undgå unødvendig trafik på diget

Generalforsamling

§ 6                      Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af juni måned.

1.      Valg af dirigent

2.      Formandens beretning for det forgangne år.

3.      Forelæggelse af årsregnskab med revisionspåtegning

4.      Forelæggelse af budget for det efterfølgende regnskabsår.

5.      Valg af medlemmer til bestyrelsen.

6.      Valg af suppleanter

7.    Valg af revisor og revisor suppleant

8.      Indkomne forslag.

9.      Eventuelt.

Stk. 2                 Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal mindst omfatte:

Stk. 3                  Forslag fra medlemmerne til behandling på den ordinære generalforsamling skal være bestyrelsen i hænde senest den 1. maj

                           Forslag fra bestyrelsen og fra medlemmer, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal fremgå af indkaldelsen til generalforsamlingen.

Stk. 4                 Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når medlemmer, der repræsenterer 1/3 af stemmerne, forlanger det.

Stk. 5                 Generalforsamling indvarsles med 14 dages varsel ved skriftlig meddelelse til medlemmerne eller på anden af medlemmerne vedtagen måde.

dog har medlemmerne ret til at afgive stemme ved personlig, skriftlig fuldmagt. Ingen kan dog møde med fuldmagt fra mere end et medlem.

Stk. 6                 Stemmeret udøves ved personlig tilstedeværelse på generalforsamlingen,

denne anden ekstraordinære generalforsamling er altid beslutningsdygtig ved simpelt stemmeflertal.

Stk. 7                 Den ordinære generalforsamling er altid beslutningsdygtig. En ekstraordinær generalforsamling er kun beslutningsdygtig, såfremt mindst halvdelen af det samlede antal medlemmer er repræsenteret. Er dette ikke tilfældet, skal generalforsamlingen indvarsles på ny med lovlig frist, og

Stk. 8                 Beslutninger på generalforsamlinger vedtages med simpelt flertal. Dog kræves ved forslag om ændringer i vedtægten og om ophævelse af laget et flertal på mindst 2/3 af de på mødet repræsenterede stemmer.

Bestyrelsen

§ 7                      Bestyrelsen består af 5 medlemmer. Mindst 3 af sommerhuskolonierne skal være repræsenteret i bestyrelsen. Genvalg kan ske.

Stk. 2                 Der vælges 2 suppleanter for en periode af 2 år.

Stk. 3                 Hvert år afgår efter tur 2 hhv. 3 bestyrelsesmedlemmer. I lige årstal afgår 2 medlemmer og i ulige årstal afgår 3 medlemmer.

Bestyrelsen vælger selv sin formand og fordeler arbejdet mellem sine medlemmer.

Stk. 4                 Bestyrelsen skal stille forslag om valg af nye medlemmer og suppleanter.

Stk. 5                 Alle lagets medlemmer er valgbare og pligtige at modtage valg, medmindre sygdom, bortrejse eller anden rimelig grund forhindrer varetagelse af hvervet.

Stk. 6.                Bestyrelsen fører protokol over forhandlingerne på bestyrelsesmøder og på generalforsamlinger.

Stk. 7                 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer er til stede. Beslutninger tages ved simpelt flertal, idet formandens stemme gør udslaget i tilfælde af stemmelighed.

Stk. 8                 I tilfælde af varigt forfald suppleres bestyrelsen med en suppleant.

Stk. 9                 Digelaget tegnes af formand og kasserer i forening, som ligeledes disponerer over foreningens midler.



Regnskab og budget

§ 8                      Lagets regnskabsår løber fra 1. januar til 31. december

Stk.2                  Senest den 1. marts sender bestyrelsen regnskabet til revisor, som med påtegning returnerer det inden 1. april s.å.

Stk. 3                 Bestyrelsen udarbejder et budget for det kommende regnskabsår til forelæggelse på den ordinære generalforsamling.

Stk. 4.                Inden den 1. juli sender bestyrelsen regnskab, budget, årsberetning og generalforsamlingsudskrift til kommunalbestyrelsen, der skal godkende regnskab og fastsætte bidrag for det kommende regnskabsår.

Stk. 5.                Generalforsamlingen udpeger lagets revisor.

Stk. 6.                Hvert år inden den 1. oktober meddeler kommunalbestyrelsen, hvilke bidrag de enkelte bidragspligtige ejendomme skal udrede til laget. Kommunalbestyrelsen indkræver bidragene, jf. kystbeskyttelseslovens § 13.      

Tilsyn

Tinglysning

§ 10                    Kommunalbestyrelsen lader for lagets regning denne vedtægt tinglyse på de i bilag 1 anførte ejendomme. Påtaleberettiget er kommunalbestyrelsen og lagets bestyrelse.

Stk. 2                 Ændringer i vedtægten og dens bilag skal tinglyses, når kommunalbestyrelsen bestemmer dette.

Stk. 3                 Det påhviler ejerne af de respektive ejendomme at berigtige tingbogen ved udstykning m.v., jf. vedtægtens § 3 stk. 3.

Klageadgang

§ 11                    Lagets bestyrelse og lagets enkelte medlemmer kan forelægge kommunalbestyrelsen spørgsmål om fortolkning af denne vedtægt og spørgsmål om den måde, hvorpå laget forvaltes.

Stk. 2                 En generalforsamlingsbeslutning kan forelægges kommunalbestyrelsen. Hvis denne ikke godkender beslutningen, er den ugyldig.

Stk. 3                 Kommunalbestyrelsen kan af egen drift ophæve en generalforsamlingsbeslutning.

Stk. 4                 Kommunalbestyrelsens afgørelser kan påklages til transportministeren efter lovens § 18.

Vedtægtsændring og lagets ophævelse

§ 12                    En af generalforsamlingen truffet beslutning om ændring af denne vedtægt eller om lagets ophævelse er først gyldig, når den er godkendt af kommunalbestyrelsen.

Stk. 2                 Kommunalbestyrelsen kan af egen drift ændre denne vedtægt.

Stk. 3                 Det påhviler lagets bestyrelse at ajourføre vedtægten og bilag til denne, når udviklingen nødvendiggør dette.  Kommunalbestyrelsens pålæg herom skal efterkommes. Kommunalbestyrelsen kan for lagets regning foretage det fornødne til vedtægtens ajourføring.

Vedtaget på Hedensted Byråds møde den ______________________

__________________________________________